Kirjahyllyni: ”Olen ääneen lukemisen ystävä”

15.07.2019Kaisu Tervonen

Laulaja Iisa on lukijana ”kausijumittaja”: välillä hänellä on tiukka Marguerite Duras -kausi, välillä hän luukuttaa pelkkää Aila Meriluotoa tai Alice Munroa.

Kirjavinkkari: Pahuus kiehtoo

03.07.2019Marika Helovuo

Tosielämän rikoksiin perustuvat elokuvat ja televisiosarjat kasvattavat suosiotaan. Mitä julmempi rikos, sitä enemmän katsojia. Mitä komeammat kasvot kaltereiden takana, sitä enemmän fanitusta.

Kirjasto teki minusta insinöörin

03.07.2019Vesa Linja-aho

Kun nykynuori haluaa tietää miten polttomoottori toimii, hän kirjoittaa Googlen hakukenttään "kuinka polttomoottori toimii" tai "how does combustion engine work". Hakuosumista ensimmäiset ovat videoita.

Pieni kirjasto päihitti jättiläisen

03.07.2019Ville Vaarne

Miten ihmeessä 3800 asukkaan paikkakunnalta löytyi riittävästi äänestäjiä päihittämään Espoon Vuoden kirjastokunta yleisöäänestyksessä?

Uutta tietoa kirjastoalan työntekijöistä

02.07.2019Rauha Maarno

Kirjastoalalla työskentelee Suomessa noin 5000 henkilöä, joista peräti kolmannes vastasi tekemäämme kyselyyn. Kiitos mielenkiinnosta! Kyselyn tulokset antavat kattavan kuvan alan nykyhetkestä ja tulevaisuudesta.

Kirjastojen pitäisi panikoida enemmän

19.06.2019Ville Vaarne

Jesper Kleinin mielestä ruotsalaiset kirjastot ovat heränneet e-kirjojen suosion kasvuun liian hitaasti.

Säilytä yksityisyys verkossa

17.06.2019Titta Baer

Tutkija Esa Sirkkusen mielestä vaarana on, että muutumme verkon louhijoiden raaka-aineeksi.

Mitä sanomme uudelle hallitukselle

13.06.2019Ville Vaarne

Viime keväänä kiertelin eduskuntavaalien alla vaalitoreilla ja yllätyin iloisesti. En törmännyt yhteenkään ehdokkaaseen, joka olisi sanonut: "Kirjasto, pyh, sen nyt voisi vaikka lakkauttaa."

Kirjavinkkari: Lukemisesta on hyötyä

28.05.2019Marika Helovuo

Lukeminen ehkäisee syrjäytymistä ja muistisairauksia. Tylsän kirjan lukeminen auttaa nukahtamaan ilman pillereitä ja jännittävä opus pitää hereillä, jos on pakko valvoa.

Näin saan aikaan: Lempeys ruokkii luovuutta

22.05.2019Anne Salomäki

Kuvittaja ja kirjailija Anniina Mikama päätti, että kirjoittamiseen saa suhtautua vakavasti. Se kannatti: tammikuussa hän pokkasi Topelius-palkinnon esikoisromaanillaan Taikuri ja taskuvaras.