Tolkkua talouspuheeseen

30.09.2016Sanna Kivimäki

Taloudesta – ja varsinkin markkinataloudesta – puhutaan nykyisin enemmän kuin koskaan. Tolkkua joka tuutista vyöryvään talouspuheeseen voi hankkia taloutta käsittelevien tietokirjojen avulla, joita on viime vuosina ilmestynyt runsaasti. Näkökulmia riittää, sillä taloushan ei ole pelkää kasvutaloutta, vaan kytköksissä kaikkeen inhimilliseen elämään.

Pudasjärvellä lainataan eräkirjallisuutta

01.07.2016Minna Suikka

VUONNA 1950 ilmestynyt Laulujoutsen – Ultima Thulen lintu on laulujoutsenien puolesta uupumatta valistustyötä tehneen Yrjö Kokon monivuotisen ponnistelun tulos.

Vinkkari: Luonnon helmassa

01.07.2016Marika Helovuo

PIENEHKÖN empiirisen tutkimukseni mukaan meidät lukijat voidaan jakaa karkeasti kahteen kastiin: niihin, jotka rakastavat luontokuvausta kirjallisuudessa ja niihin, jotka inhoavat sitä.

Jazzin lumo

16.05.2016Aija Laurila

Mitä lie pienen pitäjän juomavedessä, kun sukupolvesta toiseen nuorukaiset innostuvat jammailemaan omissa bändeissään ja tempaavat yleisön mukaansa keikkailemalla koulun juhlista aina isommille areenoille asti. Näin löysi myös 13-vuotias M. A. Numminen jazzin Somerolla jo 50-luvulla.

Sohvamatkat

29.04.2016Minna Suikka ja Marjo Jääskä

Esittelyssä kaksi tuoretta sohvamatkaa.

Vinkkari: Kaunoautoilua

29.04.2016Marika Helovuo

Esittelyssä kolme kirjaa autohulluille ja vähän muillekin.

Raiteiden viemää

29.04.2016Minna Suikka

Lappeenrannan maakuntakirjaston matka-aiheisten kirjojen unohdettu helmi on Paul Therouxin Suuri junamatka.

Nuortenpalvelu ry: Nuoret kirjastossa - Työntekijän opas

21.04.2016Liisa Hopia

Oli kiva lukea oppaan lopusta nuorten omia kokemuksia kirjastosta ja siellä viihtyvyydestä. Kirjastosta on pääosin myönteiset mielikuvat. Kirjasto nähtiin erityisesti rauhallisena paikkana, jonne on hyvä piiloutua hektisestä nykymaailmasta.

Lapsuuden nostalgiaa Kotkassa

04.03.2016Minna Suikka

Kirjojen pohjalta tehtävät elokuvat on ilmiö, joka lisää lasten ja nuorten kiinnostusta lukemiseen. Kotkan kaupungin lasten- ja nuortenosastolla työskentelevä Markku Kesti kertoo, että varsinkin nuorissa aikuisissa elokuvan menestys nostaa kirjan hitiksi. Myös kirja halutaan lukea, vaikka elokuva olisi jo katsottu.

Vinkkari: Kirjoja lukemattomille pojille

04.03.2016Marika Helovuo

Kirjoja lukemattomille pojille