Tilaa Kirjastolehti 3/18 nyt, teemana Tasa-arvoa tekemässä

Tässä numerossa esittelemme suomalaisen tasa-arvon tärkeitä nimiä: Minna Canth, Helle Kannila ja Hanna Weselius. Lisäksi tarkastelemme, mitä yhteistä on tämän päivän vihapuheella ja sisällissodan tapahtumilla. Tilaukset 28.5. mennessä, lehti ilmestyy 7.6.2018.

Tilaa Kirjastolehden teemanumero: Tasa-arvoa tekemässä, tilaus 28.5.. mennessä

nro 3 / 2018 ilmestyy 7.6.2018

Aiheita:

Kirjailija Hanna Weselius
Palkittu Alma! edelsi #metoo-liikettä. Kirja teki Weseliuksesta melkeinpä virallisen naisasianaisen.

Tutkija Juri Nummelin
Nummelin vertaa sisällissodan ja nykyajan vihapuhetta. Niissä on paljon samaa.

Uusi-Seelanti
Vierailimme Uudessa-Seelannissa kirjastossa, jossa opimme, että tilojen nuhjuisuus tuo vain lisää tunnelmaa.

Helle Kannila
Kirjastojen kehittäjä Helle Kannila tutustui jo lapsena Minna Canthin tuotantoon. Se voi olla syy, miksi Kannilasta tuli naisten oikeuksien puolustaja.

Kirjailija Miki Liukkonen
Miki Liukkonen kantaa aina mukanaan mustaa muistikirjaa, johon hän kirjoittaa käsin uutta romaaniaan. Käden ja aivojen yhteistyö auttaa häntä ajattelemaan paremmin.

Katja Kallio
Kolumnistimme Katja Kallio muistuttaa, että kirjallisuuden tärkeä polttoaine on raha.

Tee tilaus ma 28.5. mennessä!

Verkossa: http://kirjastolehti.fi/tilaa/kirjastot-ja-yhteisot/