Tilaa Kirjastolehti 4/18 nyt, teemana kirjallisuus

Kirjastolehden syksyn ensimmäinen numero sisältää jämäkkää asiaa kirjallisuudesta ja kirjastoista. Tilaukset 17.9. mennessä, lehti ilmestyy 27.9.2018

Tilaa Kirjastolehden kirjamessunumero: Kirjallisuus, tilaus 17.9. mennessä

nro 4 / 2018 ilmestyy 27.9.2018

Kirjailija Kjell Westö kertoo ensimmäistä kertaa mielenterveysongelmistaan. Vierailemme Westön kanssa vanhassa Lapinlahden sairaalassa, jossa kirjailija Aleksis Kivi hoiti omaa mielenterveyttään.

Lavarunous on nyt huipputrendikästä. Kävimme Raumalla ja Helsingissä tutustumassa osallistujiin, jotka kertovat, että oman runon lausuminen on rohkeustesti.

Virolaiset kirjailijat esiin! Satavuotiaan Viron kirjailijoista ei vieläkään tiedetä Suomessa tarpeeksi. Esittelemme neljä tärkeää ja tuoretta nimeä.

Yhdysvalloissa kirjasto taistelee sivistyksen puolesta. Kävimme Portlandin kirjastossa, jossa opimme, että kirjasto on Donald Trumpin vastavoima. Kirjaston erikoisuus ovat kodittomille lainattavat kengät.

Valeuutisia vastaan voi taistella – kirjastossakin. Tutkija Kai Halttunen kouluttaa kirjaston ammattilaisia tunnistamaan ja torjumaan valeuutisia.

Venetsiassa on esillä suomalaisten kirjastojen arkkitehtuuria juhlistava näyttely. Kävimme paikan päällä selvittämässä, miten kansainväliset vieraat ottivat näyttelyn vastaan.

Lehdessä myös: Kirjailija Katja Kallion kolumni, kirjailija Ossi Nyman kertoo, miten hän saa tekstiä aikaan, elokuvaohjaaja Mari Rantasila esittelee kirjahyllynsä sekä Kirjavinkkari ja Unohdettu helmi.

Tee tilaus ma 17.9. mennessä!

Verkossa: http://kirjastolehti.fi/tilaa/kirjastot-ja-yhteisot/