Kirjastolehden kirjavinkit: Kauno

26.03.2021Marika Helovuo

Riitojen, välirikkojen ja kärsimysten takana oli kielletty rakkaus.

Kirjavinkkari: kirjoja valkokankaalla

28.01.2019Marika Helovuo

Hyviä elokuvia ei tehdä ilman hyviä käsikirjoituksia. Siksi elokuvantekijät etsivät jatkuvasti uusia ja unohtumattomia tarinoita.

Kirja, jota kukaan ei ole lainannut lähes 15 vuoteen - feministinen veijaritarina Sirkusyöt jää hyllyyn

05.07.2017Minna Sukka

"Tyyli on liian erikoinen", sanoo kirjastonhoitaja.

Kirjavinkkari: Rakkautta vain

27.06.2017Marika Helovuo

Monen avioparin sormuksiin on kaiverrettu tänä vuonna päivämääräksi 1. maaliskuuta. Päivä jää maamme historiaan hetkenä, jolloin samaa sukupuolta olevat saivat vihdoin mahdollisuuden solmia keskenään avioliiton, kun sukupuolineutraali avioliittolaki tuli voimaan. Enää ei rakastavaisten tarvitsisi rekisteröidä suhdettaan kuin koiraa, venettä tai autoa.

Vinkkari: Luonnon helmassa

01.07.2016Marika Helovuo

PIENEHKÖN empiirisen tutkimukseni mukaan meidät lukijat voidaan jakaa karkeasti kahteen kastiin: niihin, jotka rakastavat luontokuvausta kirjallisuudessa ja niihin, jotka inhoavat sitä.

Sohvamatkat

29.04.2016Minna Suikka ja Marjo Jääskä

Esittelyssä kaksi tuoretta sohvamatkaa.

Vinkkari: Kaunoautoilua

29.04.2016Marika Helovuo

Esittelyssä kolme kirjaa autohulluille ja vähän muillekin.

Vinkkari: Ohuet klassikot

01.03.2016Marika Helovuo

Jokainen kirjastolainen on varmasti uransa aikana törmännyt hyllyjen välissä nuoreen, joka epätoivoissaan etsii itselleen klassikkoa opettajan antama lista kädessään. Yleensä esitelmän pitäisi olla valmis seuraavana päivänä, ja vaikkei pitäisikään, klassikon olisi joka tapauksessa oltava mahdollisimman ohut. Siinä ei auta selitykset ohuen kirjan vaikeudesta ja paksun kirjan vetävyydestä. Nuori haluaa ohuen ja sillä selvä!

Uusia näkökulmia holokaustiin

27.02.2016Ira Koivu

Oli todella kiinnostavaa hypätä sortajan nahkoihin Sopimusta lukiessa ja katsella tapahtumia pahisten vinkkelistä. Mielenkiintoista uutta tietoa sain myös Nimeni on Sarah -teoksesta.

Karen Joy Fowler: Olimme ihan suunniltamme. Tammi (2015) 364 sivua.

09.12.2015Ira Koivu

Olin kuullut etukäteen niin paljon hehkutusta tämän kirjan takapuolelleen tiputtavasta juonenkäänteestä, että odotin käännettä vielä käänteen jälkeenkin.