Tietokirja-arvio: Digitaalinen kuolemattomuus on harhaa

09.03.2021Pekka Wahlstedt

Davide Sisto: Verkon muisti. - Elämä ja kuolema somessa.

Tolkkua talouspuheeseen

30.09.2016Sanna Kivimäki

Taloudesta – ja varsinkin markkinataloudesta – puhutaan nykyisin enemmän kuin koskaan. Tolkkua joka tuutista vyöryvään talouspuheeseen voi hankkia taloutta käsittelevien tietokirjojen avulla, joita on viime vuosina ilmestynyt runsaasti. Näkökulmia riittää, sillä taloushan ei ole pelkää kasvutaloutta, vaan kytköksissä kaikkeen inhimilliseen elämään.

Jazzin lumo

16.05.2016Aija Laurila

Mitä lie pienen pitäjän juomavedessä, kun sukupolvesta toiseen nuorukaiset innostuvat jammailemaan omissa bändeissään ja tempaavat yleisön mukaansa keikkailemalla koulun juhlista aina isommille areenoille asti. Näin löysi myös 13-vuotias M. A. Numminen jazzin Somerolla jo 50-luvulla.

Valoisa kirja mielen häiriöistä

04.03.2016Riikka Rajala

Kun jopa joka kymmenes suomalainen sairastuu masennukseen jossain kohtaa elämässään, on hyvä, että erilaisista psyyken sairauksista puhutaan ja kirjoitetaan paljon. Puolet suomalaisista sairastuu psyykkisesti jossain elämänsä vaiheessa. Välillisesti mielenterveysongelmat koskettavat meistä jokaista. Kukaan ei varmasti halua sairastua ja on hyvä, ettei sitä tarvitsisi ainakaan enää hävetä.

Hannu Mäkelä: Muistan – Otavan aika.

27.10.2015Aki Alanko

Muistelmasarjansa neljännessä osassa Hannu Mäkelä riuhtaisee esiin verhon kustannusmaailman ja kirjailijoiden edestä. Kaksi vuosikymmentä Otavan palveluksessa johdattivat hänet kustannusvirkailijasta lopulta apulaisjohtajaksi.

Aira Heinänen (toim.): On iltasadun aika!

20.10.2015Janne Mäkelä

Sosiaalineuvos Aira Heinäsen toimittama lyhyt mutta monipuolinen teos On iltasadun aika! esittelee terapeuttien, kirjastonhoitajan, tutkijoiden ja kirjailijoiden näkemyksiä sadun ja vanhuuden kohtaamisesta.

Emmi-Liia Sjöholm: Viljaton kattaus – Upeita makuja gluteenittomista raaka-aineista.

08.06.2015Ira Koivu

Ruokablogisti, toimittaja Emmi-Liia Sjöholmin Viljaton kattaus on kaunista katseltavaa ja miellyttävää luettavaa. Graafisesta suunnittelusta pisteet Jenni Ritamäelle ja taitosta Ville Lähteenmäelle.

Marie Kondo: KonMari. Siivouksen elämänmullistava taika. Bazar 2015. 222 s.

08.06.2015Marjo Jääskä

Pursuavatko kaapit? Ovatko hyllyt, pöydät ja muut pinnat sekalaisen roinan ja ryönän peitossa? Raivaukseen voi hakea vinkkejä ja inspiraatiota japanilaisen ammattijärjestäjän Marie Kondon kirjasta KonMari.

Kimmo Takanen: Päästä irti - vapaudu läsnäoloon.

08.06.2015Päivi Tolonen

Miltä tuntuisi lopettaa menneiden murehtiminen ja alkaa elää tätä hetkeä? Tämän kirjan avulla pääset alkuun. Se kannattaa, sillä mitä vähemmän olet läsnä tässä hetkessä, sitä nopeammin elämä menee ohi.

Kauko Röyhkä – Juha Metso: Ville Haapasalo ”Et muuten tätäkään usko…” Ville Haapasalon 2000-luku Venäjällä

06.03.2015Laura Karlin

Ville Haapasalosta kertovan kirjasarjan toinen osa uppoutuu näyttelijän menestysvuosiin 2000-luvun Venäjällä. Ville on suosionsa huipulla ja rahaa riittää. Helppoa elämä ei kuitenkaan ole. Työ vie lähes kaiken ajan, eikä työhön kuulu vain näytteleminen vaan myös mafiapomojen miellyttäminen ja tuskaisen pitkät mainosturneet ympäri Venäjän.